Przepyszny, aksamitny sos kurkowy, jest jakby stworzony do piersi z indyka. Razem tworzą niesamowitą całość, której po prostu nie da się oprzeć!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Pierś z indyka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i podsmażamy na połowie masła na złoto.
Kurki oczyszczamy. Cebulę i czosnek obieramy, następnie drobno kroimy. Dodajemy do indyka i razem chwilę podsmażamy. Dodajemy pozostałą część masła i jeszcze chwilę dusimy.
Dodajemy śmietankę Łaciatą, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie gotujemy na niewielkim ogniu, aż kurki zmiękną.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Surowego, przyprawionego indyka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.
Dodaj komentarz