Indyk z porem i marchewką

Lekki, łatwy i zdrowy obiad, który posmakuje każdemu. Taki prosty - domowy. Idealny na rodzinne posiłki. Pasuje do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest uniwersalny i smaczny.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - pierś z indyka
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 por
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • - 6 łyżek oleju
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka myjemy i kroimy na 4 części. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy na złoto i ściągamy z patelni.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Por oczyszczamy i również kroimy w plastry. Całość smażymy na tłuszczu po kurczaku przez ok. 5 minut. Dolewamy bulion i dusimy 10 min.



Krok 3

Ponownie dodajemy na patelnię indyka i całość dusimy pod przykryciem 20 minut.



Wskazówki

Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.