Lekki, łatwy i zdrowy obiad, który posmakuje każdemu. Taki prosty - domowy. Idealny na rodzinne posiłki. Pasuje do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest uniwersalny i smaczny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Pierś z indyka myjemy i kroimy na 4 części. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy na złoto i ściągamy z patelni.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Por oczyszczamy i również kroimy w plastry. Całość smażymy na tłuszczu po kurczaku przez ok. 5 minut. Dolewamy bulion i dusimy 10 min.
Ponownie dodajemy na patelnię indyka i całość dusimy pod przykryciem 20 minut.
Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
Dodaj komentarz