Jajecznica na bogato

Takie śniadanie nasyci nawet największego porannego głodomora! Jajecznica na bogato, choć w zasadzie ma tyle dodatków, które ilościowo przeważają nad ilością jajek, że można by polemizować, czy to jeszcze jajecznica.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 150 g szynki
  • 1 czerwona papryka
  • 10 pieczarek
  • 100 g żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • Mięta
  • Pomidorki koktajlowe
  • 4 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle na patelni szklimy drobno pokrojoną cebulę. Pieczarki kroimy w plasterki i również lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w kostkę szynkę. Dusimy ok. 10 minut. Ser ścieramy na grubych oczkach.



Krok 2

Na patelnię wbijamy jajka, które doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy starty ser. Całość mieszamy i podgrzewamy, aż jajka się zetną, a ser rozpuści, dodajemy kilka pomidorków koktajlowych i miętę, mieszamy przed podaniem.



Krok 3

Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.