Takie śniadanie nasyci nawet największego porannego głodomora! Jajecznica na bogato, choć w zasadzie ma tyle dodatków, które ilościowo przeważają nad ilością jajek, że można by polemizować, czy to jeszcze jajecznica.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Bez glutenu
Na maśle na patelni szklimy drobno pokrojoną cebulę. Pieczarki kroimy w plasterki i również lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w kostkę szynkę. Dusimy ok. 10 minut. Ser ścieramy na grubych oczkach.
Na patelnię wbijamy jajka, które doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy starty ser. Całość mieszamy i podgrzewamy, aż jajka się zetną, a ser rozpuści, dodajemy kilka pomidorków koktajlowych i miętę, mieszamy przed podaniem.
Podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz