Jajecznica z pomidorami i kalafiorem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 2 pomidory
  • 20 dag ugotowanego kalafiora
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 cebule dymki
  • Sól
  • Pieprz

Dodatkowo:

  • Pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem.



Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, włożyć podzielony na małe różyczki kalafior, pokrojone w kostkę pomidory i posiekana cebulkę, lekko podsmażyć.



Krok 3

Jajka wbić do miseczki, wymieszać z odrobiną soli i pieprzu. Wlać na patelnie z warzywami i bardzo delikatnie mieszać, aż do ścięcia jajek. Podawać z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.