Pizza na spodzie z kalafiora

Rozpływająca się w ustach, zdrowa pizza kalafiorowa!

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • Pół kalafiora
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g sera mozzarella Mlekpol
  • 2 łyżki mozzarelli tartej Mlekpol
  • 1 jajko
  • 2 garści szpinaku
  • 3 garści pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.



Krok 2

Zetrzyj kalafiora na tarce o grubych oczkach. Następnie na patelnię wrzuć kalafiora i podsmaż go. W międzyczasie zetrzyj mozzarellę na tace.



Krok 3

Do miski wbij jajko, dodaj przyprawy, startą mozzarellę oraz kalafiora. Wszystko razem wymieszaj. Wyłóż ciasto na wcześniej przygotowaną blachę i uformuj koło. Piecz w piekarniku ok. 25 minut.



Krok 4

Pokrój pomidorki. Gdy ciasto na pizzę się upiecze, ułóż na niej szpinak i pomidorki. Posyp mozzarellą i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz ok. 10 minut. Gotowe!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.