Jajka faszerowane bobem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 100 g bobu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka chrzanu
  • Sól himalajska
  • Cukier
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, przekroić na połówki.



Krok 2

Bób wypłukać, zalać zimną wodą, dodać sól oraz cukier i gotować przez 15 minut od momentu wrzenia. Odcedzić, a gdy ostygnie, obrać ze skórek.



Krok 3

Rozgnieść bób tłuczkiem do ziemniaków razem z żółtkami.



Krok 4

Dodać majonez, jogurt naturalny oraz chrzan, wymieszać.



Krok 5

Przyprawić masę solą himalajską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Nałożyć farsz do jajek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.