Keto chlebek czosnkowy

Banalnie prosty przepis na keto chlebek czosnkowy. Możesz zjeść go sauté, z sosem lub z innymi, ulubionymi i pasującymi dodatkami. Nie czekaj i spróbuj!

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka tartej mozzarelii Mlekpol
  • 1/2 szklanki drobno zmielonej mąki migdałowej
  • 2 łyżki kremowego serka topionego Mlekpol
  • 1 łyżka czosnku w proszku
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka masła Mazurki Smak
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka tartego sera Jantar
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.



Krok 2

W średniej wielkości misce, nadającej się do włożenia do mikrofalówki, dodaj mozzarellę, mąkę, serek topiony, czosnek w proszku, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Wszystko wymieszaj i podgrzej w mikrofali przez ok. 1 minutę, aż do rozpuszczenia się serów. Gotową masę wymieszaj z jajkiem.



Krok 3

Wyłóż ciasto na płasko, na blaszce.



Krok 4

W małej miseczce wymieszaj roztopione masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną pietruszkę i tarty ser Jantar. Posmaruj tą mieszanką wierzch ciasta.



Krok 5

Piecz przez ok. 15-17 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Pokrój na mniejsze kawałki i podawaj z ulubionym sosem (do chlebka najlepiej smakuje ciepły sos marinara).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.