Banalnie prosty przepis na keto chlebek czosnkowy. Możesz zjeść go sauté, z sosem lub z innymi, ulubionymi i pasującymi dodatkami. Nie czekaj i spróbuj!
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Fit
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
W średniej wielkości misce, nadającej się do włożenia do mikrofalówki, dodaj mozzarellę, mąkę, serek topiony, czosnek w proszku, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Wszystko wymieszaj i podgrzej w mikrofali przez ok. 1 minutę, aż do rozpuszczenia się serów. Gotową masę wymieszaj z jajkiem.
Wyłóż ciasto na płasko, na blaszce.
W małej miseczce wymieszaj roztopione masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną pietruszkę i tarty ser Jantar. Posmaruj tą mieszanką wierzch ciasta.
Piecz przez ok. 15-17 minut, aż do uzyskania złotego koloru. Pokrój na mniejsze kawałki i podawaj z ulubionym sosem (do chlebka najlepiej smakuje ciepły sos marinara).
Dodaj komentarz