Jajka faszerowane krewetkami i papryką

Ciekawy sposób na podanie jajek – tym razem będą faszerowane pysznymi, soczystymi krewetkami i papryką. Takie połączenie poruszy nawet najbardziej wymagające kubki smakowe!

Danie: Śniadanie,

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Danie: Śniadanie,

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 1/2 papryki żółtej
  • 20 ugotowanych krewetek koktajlowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • ½ papryki czerwonej do podania
  • kilka zielonych oliwek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1
Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem.

Krok 2
Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3
Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4
Jajka faszerujemy powstałym farszem i podajemy. Dekorujemy kawałkami czerwonej papryki i oliwkami.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis