Jajka faszerowane krewetkami i papryką

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

5

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Jajko kurze

Składniki

Składniki

10 ugotowanych na twardo jajek

1/2 papryki żółtej

20 ugotowanych krewetek koktajlowych

1 pęczek szczypiorku

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

½ szklanki naturalnego bulionu warzywnego

1 łyżka mąki

½ papryki czerwonej do podania

kilka zielonych oliwek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

  • Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem.

Krok 2

  • Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 3

  • Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4

  • Jajka faszerujemy powstałym farszem i podajemy. Dekorujemy kawałkami czerwonej papryki i oliwkami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0