Ciekawy sposób na podanie jajek – tym razem będą faszerowane pysznymi, soczystymi krewetkami i papryką. Takie połączenie poruszy nawet najbardziej wymagające kubki smakowe!
Danie: Śniadanie
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.
Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.
Jajka faszerujemy powstałym farszem i podajemy. Dekorujemy kawałkami czerwonej papryki i oliwkami.
Dodaj komentarz