Mięsna przekąska na przyjęcie. Tacos z kurczakiem i awokado to pomysł na szybkie danie, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu, aby oczarować swoich gości.
Osób: 13
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Filety z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki. Wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 1 łyżkę oliwy oraz przyprawy. Mieszamy i odkładamy na pół godziny.
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Kropimy trochę sokiem z limonki. Cebulę kroimy w poprzek i rozdzielamy krążki cebuli. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki.
Patelnię nagrzewamy, wlewamy łyżkę oliwy. Wkładamy kawałki kurczaka i smażymy na złoto.
Tortille podgrzewamy na patelni według instrukcji na opakowaniu. Na każdą tortillę kładziemy sałatę, kilka kawałków awokado, kurczaka, cebulę i pomidorka koktajlowego pokrojonego w ćwiartki. Składamy na pół i podajemy.
Dodaj komentarz