Jogurtowe z gruszkami i kruszonką

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 6 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 4 szklanki mąki,
  • łyżka proszku do pieczenia,
  • 180 g jogurtu naturalnego,
  • 125 g margaryny,
  • 6 dużych gruszek

Kruszonka

  • 100g mąki pszennej,,
  • 50g cukru,
  • 50g miękkiego masła.

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Margarynę miksujemy z cukrem na puch i dodajemy pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Gruszki obieramy ze skóry i kroimy w grube paski.Blaszkę o wymiarach 40x24 smarujemy delikatnie margaryną i wylewamy ciasto. Gruszki wkładamy przyciskają je do dołu, posypujemy kruszonką i pieczemy 45 minut w temperaturze 180C.



Wskazówki

Zamiast gruszek do ciasta możemy dać inne owoce

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.