Deser z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego

Deser idealny dla osób dbających o linię Sprawdzi się także na drugie śniadanie. Wystarczy połączyć owsiankę z jogurtem naturalnym i dodać owoce.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 szklanki truskawek
  • - płatki owsiane
  • - 2 suszone daktyle
  • - duży jogurt naturalny Augustowski

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyj. Połowę truskawek lekko zblenduj (nie na gładką masę).



Krok 2

Posiekaj drobno daktyle, dodaj płatki owsiane.



Krok 3

Teraz wystarczy przełożyć wszystkie elementy do pucharków. Ułóż kolejno: płatki owsiane z daktylami, jogurt naturalny, mus z truskawek i ponownie jogurt. Wierzch ozdób pozostałymi truskawkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.