KAJMAKOWY Sernik z polewą z kajmaku

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

ciasto serowe

  • 150 g masła Łaciate,
  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol w wiaderku,
  • 200 g cukru,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 5 dużych jajek,
  • 1/2 puszki kajmaku,
  • 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego

polewa

  • 1/2 puszki kajmaku

dekoracja

  • czekoladowa posypka

dodatkowo

  • papier do pieczenia,
  • forma tortowa o średnicy 28 cm

Przygotowanie

masa serowa

Całe jajka bez oddzielania żółtek od białek ubij wraz z cukrem na puch. Dodaj ser, miękkie masło, kajmak oraz wsyp budyń. wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, i wylej masę serową i wyrównaj. Piecz w temp.180 stopni przez 30 minut. Wyjmij po 30 minutach na 10 minut poza piekarnik. Po 10 minutach gdy ciasto przestygło ponownie je wsadź na kolejne 30 minut i gotowe. Kiedy ciasto będzie stygło przygotuj polewę.



polewa

Podgrzej kajmak by go dobrze można było rozprowadzić po wierzchu sernika. Gdy będzie wyczuwalna lepsza mniej zwarta konsystencja to rozprowadzamy go na serniku.



dekoracja

Na rozprowadzoną plewę kajmakowa posypujemy dekoracyjnie posypką i wstawiamy do lodówki do schłodzenia.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.