Kapusta pekińska z marchewką i słonecznikiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10-15 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki ziaren słonecznika
  • ¼ szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 kiszony ogórek
  • Przyprawa curry do smaku
  • Czosnek granulowany do smaku
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę pekińską umyć, pokroić. Obraną marchew i kiszonego ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.





Krok 2

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.





Krok 3

Kukurydzę osączyć z zalewy, cebulę drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, czosnkiem granulowanym i szczyptą soli, skropić oliwą, wymieszać. Posypać uprażonymi ziarnami słonecznika, podawać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.