Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Kabaczka umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, odciąć końcówki. Przekroić kabaczka wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć razem ze skórką na tarce o dużych otworach. Następnie posolić i odstawić na 20 minut. Cebulę i koperek, drobno pokroić. Kabaczka odcisnąć z nadmiaru soku , dodać cebulę, koperek i pozostałe składniki , dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszki po smażeniu układać na ręczniku papierowym, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące z sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz