Gnocchi zapiekane z mozzarellą

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g gnocchi
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 150 g tartej Mozzarelli Mlekpol
  • cebula biała
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2-3 listki bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy passatę oraz sól i cukier. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. W połowie dodajemy świeżą bazylię.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 200°C.



Krok 3

Gnocchi gotujemy we wrzącej wodzie przez 30 sekund. Następnie dodajemy je do sosu. Przekładamy całość do naczynia żaroodpornego.



Krok 4

Tartą mozzarellę układamy na wierzchu. Wstawiamy całość do piekarnika na 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.