Kapusta z koperkiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 cebula
  • 3-4 ziela angielskie
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka mąki
  • Sok z cytryny
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkować i włożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, wlać 1,5-2 szkl. wody, wsypać odrobinę soli i gotować.



Krok 2

Z mąki i masła zrobić zasmażkę.



Krok 3

Po 10 minutach z kapusty odlać nadmiar wody, wsypać posiekany koperek, połączyć z zasmażką i gotować do miękkości. Pod koniec przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.