Krem pomidorowy z imbirem

Wyśmienity krem pomidorowy z imbirem to rozgrzewająca zupa na chłodne, jesienno-zimowe dni. Polecana dla całej rodziny. Przepyszna zupa, którą zdecydowanie warto spróbować.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 marchew
  • - 1 mała puszka pomidorów
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 4 cm kawałek imbiru
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżeczka majeranku
  • - 1,5 l naturalnego bulionu mięsnego
  • - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 łyżka miodu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Marchew obieramy i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w mniejsze kawałki.



Krok 2

Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Czosnek oraz imbir bardzo drobno kroimy.



Krok 3

W garnku rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy cebulę, czosnek i marchew. Zalewamy całość bulionem, następnie dodajemy pomidory z puszki i imbir. Wszystko gotujemy do zmięknięcia warzyw.



Krok 4

Wszystkie składniki blendujemy, przyprawiamy do smaku przyprawami, ziołami i miodem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.