Krem z dyni i marchewki

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

  • 1/2 kg marchewki
  • 1 kg dyni
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr rosołu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Dynię oczyszczamy i kroimy w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy czosnek i smażymy przez minutę. Następnie wrzucamy dynię, marchew oraz pietruszkę i podsmażamy przez kilka minut. Przekładamy zawartość patelni do garnka i zalewamy rosołem. Gotujemy pół godziny pod przykryciem. Zdejmujemy zupę z ognia i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.