Kasza gryczana z botwinką

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 pęczek botwinki
  • ½ cukini
  • 1 cebula
  • 1 łyżka olejukokosowego
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • Parmezan do posypania
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Botwinkę dokładnie wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić na kawałki.



Krok 2

Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować al dente.



Krok 3

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju kokosowym.



Krok 4

Cukinię umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do cebuli i podsmażać przez około 5 minut.



Krok 5

Wrzucić na patelnię pokrojoną botwinkę. Dusić przed kilka minut do momentu, aż liście i łodygi zmiękną. Dodać przyprawy, wymieszać.



Krok 6

Wrzucić ugotowaną kaszę oraz masło. Wymieszać i dusić jeszcze przez około 2-3 minuty. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 7

Nałożyć na talerze i posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.