Sałatka ziemniaczano – fasolowa

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 dag ziemniaki
  • 10 dag fasoli perłowej
  • 1 cebula
  • 125 ml śmietany Łaciata 18%
  • 3 dag musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie na noc (ok. 10-12 godz.) i ugotować w wodzie, w której się moczyła, gdy będzie miękka dopiero ją solimy.



Krok 2

Ziemniaki wyszorować, opłukać i ugotować, następnie obrać, ostudzić i pokroić w drobną kostkę.



Krok 3

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wsypać ją do ziemniaków, dodać ugotowaną fasolę.



Krok 4

Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.



Krok 5

Musztardę wymieszać ze śmietaną i wymieszać ze sałatką.



Krok 6

Posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.