Mielone z kapustą i kaszą jaglaną

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg łopatki wieprzowej bez kości
  • ½ szkl. kaszy jaglanej
  • 15-20 dag kapusty pekińskiej
  • ½ bułki kajzerki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ szkl. mleka Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną przelać wrzącą wodą i ugotować na sypko w osolonej wodzie.



Krok 2

Kapustę pekińską drobno poszatkować.



Krok 3

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.



Krok 4

Mięso przemielić w maszynce, dodać zimną kaszę, kapustę, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.