Kasza pęczak z kukurydzą i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Kaszę umyć i ugotować w rosole lub bulionie. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojone pieczarki i poddusić przez kilka minut. Następnie dodać kaszę i smażyć do odparowania płynu. Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 szkl. kaszy pęczak
  • 3 szkl. rosołu
  • 1 czerwona cebula
  • 25-30 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Szczypiorek siekany

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę umyć i ugotować w rosole lub bulionie.



Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojone pieczarki i poddusić przez kilka minut.



Krok 3

Następnie dodać kaszę i smażyć do odparowania płynu.



Krok 4

Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.