Kaszka manna jagodowa

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

1-2

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego

Składniki

Składniki

- 1 szklanka jagód

- 1 szklanka mleka

- 3 łyżki kaszy manny

- 2 łyżki cukru

- ¼ łyżeczki kardamonu

Przygotowanie

Krok 1

  • Jagody miksujemy na gładki mus.

Krok 2

  • Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3

  • Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez około 4 minuty, mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 4

  • Gdy kaszka ostygnie, miksujemy ją dokładnie na wysokich obrotach przez parę minut aż będzie puszysta. Przekładamy do miseczek i podajemy. Możemy dodać na wierzch jagody.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0