Kaszka manna jagodowa

Autor:

MarcinZKuchni

Kaszka manna z jagodami to pomysł na puszyste i lekkie śniadanie. Jagody dodają kaszce wyrazistego smaku i koloru. Błyskawiczne śniadanie dla łasuchów.

Danie: Śniadanie,

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Danie: Śniadanie,

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 szklanka jagód
  • - 1 szklanka mleka
  • - 3 łyżki kaszy manny
  • - 2 łyżki cukru
  • - ¼ łyżeczki kardamonu

Przygotowanie

Krok 1
Jagody miksujemy na gładki mus.

Krok 2
Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu.

Krok 3
Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez około 4 minuty, mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 4
Gdy kaszka ostygnie, miksujemy ją dokładnie na wysokich obrotach przez parę minut aż będzie puszysta. Przekładamy do miseczek i podajemy. Możemy dodać na wierzch jagody.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis