Kaszka manna z jagodami to pomysł na puszyste i lekkie śniadanie. Jagody dodają kaszce wyrazistego smaku i koloru. Błyskawiczne śniadanie dla łasuchów.
Danie: Śniadanie
Osób: 1-2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Jagody miksujemy na gładki mus.
Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu.
Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez około 4 minuty, mieszając. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy kaszka ostygnie, miksujemy ją dokładnie na wysokich obrotach przez parę minut aż będzie puszysta. Przekładamy do miseczek i podajemy. Możemy dodać na wierzch jagody.
Dodaj komentarz