Kawa parzona na zimno tzw. cold brew

Oryginalnie przygotowana kawa, która jest wyjątkowa w smaku. Prosty napój, który naprawdę warto spróbować.

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Napoje

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 łyżka kawy średnio zmielonej
  • - 1 szklanka wody
  • - mleko (w zależności od upodobań)

Przygotowanie

Krok 1

Kawę zalewamy wodą i odstawiamy na około 12 godzin.



Krok 2

Po upływie czasu przecedzamy kawę za pomocą np. gazy albo filtra papierowego. Dodajemy mleko i gotowe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.