Ketchup bananowy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka cebuli
  • 1 papryczka jalapeno
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka świeżego imbiru
  • 1,5 szklanki rozgniecionych bananów
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/4 szklanki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki białego octu
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
  • 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj drobno. Jalapeno i imbir również posiekaj.



Krok 2

Rozgrzej patelnię z oliwą na średnim ogniu. Dodaj cebulę, jalapeno i imbir. Smaż przez ok. 8-10 min. Dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze przez ok. 1 min.



Krok 3

Dodaj resztę składników i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.



Krok 4

Zblenduj na gładką masę i ostudź przed podaniem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.