Papryka w occie

Papryka w occie to ciekawy pomysł na marynowaną paprykę. Sprawdzi się jako dodatek do kanapek, a także jako przekąska na imprezę.

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 kg papryki

Zalewa:

  • - 8 szklanek wody
  • - 1 szklanka octu
  • - 1 szklanka cukru
  • - 2 płaskie łyżki soli
  • - 4 łyżki miodu
  • - 32 ziarenka ziela angielskiego,
  • - 16 liści laurowych,
  • - 8 łyżeczek gorczycy

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować zalewę.



Krok 2

Paprykę przekroić na 4 części i usunąć gniazda nasienne. Słoiki napełnić papryką. Do każdego słoja włożyć: 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, łyżeczkę gorczycy. Następnie zalać zalewą.



Krok 3

Słoje pasteryzować 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.