Kisiel dyniowy

Autor:

Sasetka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Mała dynia
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 szklanka cukru trzcinowego/kokosowego(opcjonalnie)
  • Woda
  • Jabłka 2 duże

  • -

Przygotowanie

Krok 1

Pokrojoną, wydrażoną cukinię podpiecz w piekarniku w 180°C przez 30 minut. Następnie obierz ze skórki i przełóż do miski. Obrane jabłka i starte na grubych lub cienkich oczkach połącz z dynią, następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i opcjonalnie cukier. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaj trochę wody. Masę przełoż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 30 minut w temperaturze 180-200°C. Można konsumować ciepłe jak i po ostudzeniu. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.