Kokosowy deser chia z musem z mango

Autor:

Ania321

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 330 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki nasion chia
  • 1 małe mango
  • 1 łyżka miodu

Dodatkowo:

  • Bazylia lub listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Mleczko kokosowe wlać do miski. Dodać nasiona chia oraz miód i wymieszać trzepaczką.





Krok 2

Przełożyć masę do szklanek, przykryć folią i wstawić do lodówki na 6 godzin.



Krok 3

Mango obrać, usunąć pestkę, zmiksować na gładki mus. Nałożyć do szklanek, wyrównać.



Krok 4

Udekorować listkami bazylii lub mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.