Koktajl ogórkowo-koperkowy

Autor:

Kamila O

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ogórki zielone
  • 400 ml kefiru
  • 1 szkl. wody mineralnej
  • ½ pęczka koperku
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Naszykować umyte ogórki, cytrynę, koperek i kefir.



Krok 2

Ogórki pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia, wlać kefir, wodę mineralną i zmiksować, dodać koperek posiekany, sok z cytryny i sól.



Krok 3

Rozlać do szklaneczek , ozdobić np. ogórkiem.



Krok 4

Podawać schłodzony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.