Kasza owsiana z bobem i cukinią

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 200 g bobu
  • 100 g kaszy owsianej
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • Sól himalajska
  • Pieprz
  • Parmezan do posypania
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut, odcedzić.



Krok 2

Bób wypłukać, zalać zimną wodą, dodać sól oraz cukier i gotować 15 minut, odcedzić. Kiedy bób ostygnie, obrać go ze skórek.



Krok 3

Cukinię umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cukinię i podsmażyć do momentu, aż stanie się szklista.



Krok 4

Dodać przyprawy oraz obrany bób. Wymieszać i dusić razem kilka minut.



Krok 5

Wrzucić na patelnię kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze 1-2 minuty.



Krok 6

Gotowe danie posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.