Kotleciki dyniowe

Autor:

osawicka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 szklanki puree dyniowego
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • gałka muszkatołowa
  • ugotowana kasza jaglana
  • kolendra
  • bułka tarta (2 łyżki)

Przygotowanie

Krok 1

Dynię upiec i zblendować w celu uzyskania puree. Puree połączyć ze wszystkimi składnikami (oprócz bułki tartej). Odstawić do związania masy. Formować małe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyc na rozgrzanym maśle klarowanym. Podawać z sałatką i sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.