Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i wyłożyć do dużej miski.
Dodać dokładnie obraną z ości rybę.
Dodać jajko oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać pieprz i gałkę muszkatołową. Formować kotleciki.
Kłaść kotleciki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przygotować sos: pieczarki pokroić w plasterki, w rondlu podsmażyć na oliwie. Następnie zalać rosołem, przyprawić pieprzem, solą i papryką. Dusić na małym ogniu około 10 minut. Zagęścić mąką oraz dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Polać sosem gorące kotleciki.
Dodaj komentarz