Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do rondla włożyć masło, dodać cukier, kakao i mleko, zagotować. Następnie wsypać połamaną czekoladę, dodać aromat, sok z cytryny lub spirytus, wymieszać.
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodać cukier puder, cukier waniliowy, wymieszać. W drugiej misce zmiksować mleko z oliwą, jajkami i miodem. Do mokrych składników wsypać suche, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 30/38 cm i włożyć do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec około 15-20 minut.
Upieczone ciasto ostudzić i pokroić w kostkę lub słupki. Zanurzać w polewie czekoladowej i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj komentarz