Kotlety drobiowe z młodą fasolą w sosie śmietankowym

Smaczne, zdrowe i jednocześnie łatwe w przygotowaniu danie na każdą okazję. Młoda fasolka w sosie śmietankowym zapewnia mu niepowtarzalny smak.

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g mielonego mięsa drobiowego
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 300 g pieczarek
  • 400 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • 5 łyżek startego parmezanu
  • 1 cebula
  • ½ łyżki masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 3 łyżki oliwy
  • frytki do podania

Przygotowanie

Krok 1

Mięso drobiowe przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formujemy je na kształt kotletów średniej wielkości. Smażymy na oliwie z obu stron, po czym odkładamy na bok. Pieczarki kroimy w drobne plastry, cebulę obieramy i drobno siekamy.



Krok 2

Przygotowujemy frytki według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki smażymy z cebulą na maśle. Następnie dodajemy usmażone mięso i fasolę, po czym wszystko polewamy śmietanką Łaciatą.



Krok 3

Wszystko gotujemy przez 5 minut i czekamy, aż sos zgęstnieje.



Krok 4

Przed podaniem potrawę posypujemy startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.