Smaczne, zdrowe i jednocześnie łatwe w przygotowaniu danie na każdą okazję. Młoda fasolka w sosie śmietankowym zapewnia mu niepowtarzalny smak.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Mięso drobiowe przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formujemy je na kształt kotletów średniej wielkości. Smażymy na oliwie z obu stron, po czym odkładamy na bok. Pieczarki kroimy w drobne plastry, cebulę obieramy i drobno siekamy.
Przygotowujemy frytki według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki smażymy z cebulą na maśle. Następnie dodajemy usmażone mięso i fasolę, po czym wszystko polewamy śmietanką Łaciatą.
Wszystko gotujemy przez 5 minut i czekamy, aż sos zgęstnieje.
Przed podaniem potrawę posypujemy startym parmezanem.
Dodaj komentarz