Crostini z oliwkami i parmezanem

Połączenie oliwek i parmezanu to bardzo smaczna przekąska. Z dodatkiem chrupiącej grzanki smakują rewelacyjnie. Prosty i szybki, który koniecznie musisz wypróbować.

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 bagietka może być np. pełnoziarnista albo z sezamem
  • Około 24 oliwki zielone
  • Kawałek parmezanu
  • Oliwa do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1

Bagietkę kroimy na kromki około 12 sztuk.



Krok 2

Oliwki kroimy w talarki.



Krok 3

Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.



Krok 4

Każdą kromkę lekko smarujemy oliwą (może być smakowa), układamy kilka plasterków oliwek i ścieramy parmezan. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.