Połączenie oliwek i parmezanu to bardzo smaczna przekąska. Z dodatkiem chrupiącej grzanki smakują rewelacyjnie. Prosty i szybki, który koniecznie musisz wypróbować.
Danie:
Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten
Danie:
Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny:
Gluten
Ocena
4.00/5
Oceń przepis
0
Ocena
4.00/5
Oceń przepis
0
Składniki:
1 bagietka może być np. pełnoziarnista albo z sezamem
Około 24 oliwki zielone
Kawałek parmezanu
Oliwa do posmarowania
Przygotowanie
Krok 1
Bagietkę kroimy na kromki około 12 sztuk.
Krok 2
Oliwki kroimy w talarki.
Krok 3
Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na suchej patelni.
Krok 4
Każdą kromkę lekko smarujemy oliwą (może być smakowa), układamy kilka plasterków oliwek i ścieramy parmezan. Podajemy.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.
Dodaj komentarz