Kotlety z boczniakami i serem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 15 dag boczniaków
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2/3 szkl bułki tartej
  • 3-4 dag żółtego sera
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 2

Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone w paski boczniaki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Krok 3

Przygotowane mięso oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Krok 4

Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję grzybów, posypać startym żółtym serem i płatkami kukurydzianymi. Wstawić na 1-2 minuty do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.