Soczysta pierś z kurczaka z grilla

Gdy sezon grillowy w pełni, koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Pyszna, soczysta pierś z kurczaka zapiekana na grillu i podawana z grillowanymi warzywami - idealne danie na imprezę ze znajomymi.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 filety z kurczaka,
  • - 1 duża kukurydza,
  • - 1 żółta papryka,
  • - 1 cukinia,
  • - 3 łyżki miodu,
  • - 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • - ½ łyżeczki papryki ostrej,
  • - ½ łyżeczki soli,
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 1 pomidor

Przygotowanie

Krok 1

Oliwę mieszamy z miodem i przyprawami. Tak otrzymaną marynatą nacieramy filety i odstawiamy je na 1 godzinę.



Krok 2

Po tym czasie grillujemy piersi na rozgrzanym ruszcie.



Krok 3

Kukurydzę tniemy na mniejsze części, paprykę kroimy w paski, cukinię kroimy w plasterki a pomidora dzielimy na ćwiartki. Warzywa również grillujemy.



Krok 4 

Kurczaka podajemy z grillowanymi warzywami.



Wskazówki

Podajemy w towarzystwie ulubionych sosów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.