Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60 dag wieprzowiny
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • 1 cebula
  • Papryka słodka
  • Chili i pieprz cayenne
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć i pokroić w dość grubą kostkę.



Krok 2

W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć jeszcze kilka minut. Podlać mięso wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.



Krok 3

Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusić jeszcze około 30 minut.



Krok 4

Dodać przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić przez 5 minut.



Krok 5

Dodać śmietanę rozrobioną z odrobiną sosu oraz mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.