Krem z dyni z bitą śmietaną

Autor:

Aneta P

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • miąższ z dyni 500 g
  • ziemniaki 2 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • bulion warzywny 0,7 l
  • curry 1/2 łyżeczki
  • śmietanka 36% Łaciata 100 ml
  • migdały płatki 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i również drobno posiekać, ziemniaki i dynię obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać ziemniaki i dynię i chwilkę razem smażyć. Wlać bulion i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, wymieszać. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Śmietankę wraz z odrobiną soli i pieprzu ubić. Krem podawać z kleksem bitej śmietany oraz pospać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.