Zupa z mięsem mielonym

Autor:

Aneta P

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mięso mielone dowolne 500 g, ,
  • cebula 1 szt, ,
  • czosnek 2 ząbki, ,
  • przecier pomidorowy 500 ml, ,
  • bulion 700 ml, ,
  • pomidory krojone z puszki 400 g, ,
  • starty ser żółty 2 łyżki, ,
  • makaron łazanki 100 g, ,
  • oregano 1 łyżeczka, ,
  • bazylia 1 łyżeczka, ,
  • sól, ,
  • pieprz, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone i je obsmażyć. W większym garnku wymieszać bulion z przecierem pomidorowym i zagotować. Dodać mięso mielone wraz z cebulą i czosnkiem oraz pomidory z puszki. Gotować około 10 minut. Dodać makaron łazanki i gotować do miękkości makaronu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Na koniec dodać starty ser żółty i gotować do momentu aż ser rozpuści się.



Wskazówki

Do zupy można dodać makaron lasagne uprzednio połamany na mniejsze kawałki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.