Krupnik z kaszą jaglaną i pieczarkami

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 skrzydełka kurczaka
  • 1 kawałek kiełbasy
  • 200 g łopatki wieprzowej
  • ¾ szkl. kaszy jaglanej
  • 1 pietruszka
  • 1 kalarepka młoda
  • 2 marchwie młode
  • 1 por - zielona część
  • 5 pieczarek
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • Sól do smaku
  • Pieprz
  • 1 pęczek koperku

Przygotowanie

Krok 1

Zagotować wodę, posolić. Wrzucić oczyszczone mięso oraz kiełbasę, dodać ziarenka ziela angielskiego i gotować około 50-60 minut.



Krok 2

W międzyczasie pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę i kalarepkę.



Krok 3

Pora oczyścić i pokroić w plasterki.



Krok 4

Pieczarki obrać i również pokroić w plasterki.



Krok 5

Wyjąć z garnka skrzydełka i kiełbasę, aby się nie rozgotowały.



Krok 6

Wrzucić warzywa i gotować około 10 minut.



Krok 7

Dodać kaszę i znów gotować 10 minut.



Krok 8

Dodać pieczarki oraz pora, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku sporą ilością pieprzu i jeszcze ewentualnie solą.



Krok 9

Nałożyć na talerze, posypać posiekanym koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.