Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać zimną kaszę jaglaną i pieczarki z cebulą.
Następnie dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, jogurt, przyprawę do mięsa i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Z masy uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Mięso mielone z dodatkiem kaszy jaglanej i pieczarek to odchudzona wersja pysznych kotlecików.
Dodaj komentarz