Lasagne dyniowa

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

warstwa makaronowa

  • 6 płatów lasagne

składniki

  • 500g dyni
  • 250g sera twarogowego
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa

beszamel

  • 2 łyżki masła ŁACIATE
  • 2 łyżki mąki
  • 200 ml mleka łaciate 3,2% ŁACIATE

ser

  • żółty starty ser MLEKPOL

Przygotowanie

Krok 1

Makaron blanszujemy. Dynie pieczemy w piekarniku 30-40min.



Krok 2

Upieczoną dynię miksujemy z serem i przyprawami. W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i mleko. Gotujemy mieszając aż do zgęstnienia.



Krok 3

Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian - beszamel, płaty makaronu, puree z dyni, starty ser -pieczemy 30 min przy temeraturze 180 stopni C do zrumienienia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.