Kuleczki kakaowe z płatków owsianych

Autor:

Śnieżynka

Osób: 7

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 7

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szkl. płatków owsianych
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szkl. cukru
  • 10 dag masła Łaciate
  • 7 łyżek mleka Łaciate
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • Aromat rumowy
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Do rondla wlać 7 łyżek mleka, wsypać szklankę cukru, dodać masło, kakao i wiórki kokosowe, zagotować.



Krok 2

Do gotującej się masy kakaowej wsypać płatki owsiane, mieszając gotować około 5 minut.



Krok 3

Następnie dodać aromat rumowy i dokładnie wymieszać, ostudzić. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na tackę, schłodzić. Posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.