Gulasz wieprzowy z porami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego bez kości
  • ½ kg porów
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Papryka mielona
  • 3 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pory (białe części) oczyścić, pokroić na kawałki, włożyć na rozgrzany olej i chwilę podsmażyć.



Krok 2

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i zrumienić na rozgrzanym smalcu.



Krok 3

Mięso i podsmażone pory przełożyć do rondla, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości.



Krok 4

W pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z mięsem, wymieszać i zagotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.