Kurczak po hindusku

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 łyżki pasty tandoori
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 4 udka kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g masła Łaciate
  • 1 limonka
  • ½ pęczka kolendry
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W misce łączymy pastę tandoori z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z limonki i dokładnie mieszamy.



Krok 2

Udka oczyszczamy, przemywamy i osuszamy. Udka nacinamy. Wkładamy do miski z marynatą i dokładnie wmasowujemy marynatę.



Krok 3

Mięso pozostawiamy w marynacie na około 4 godziny.



Krok 4

Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, dodajemy sól i pieprz i zapiekamy mięso w naczyniu żaroodpornym przez około 45 minut, podajemy posypane świeżą kolendrą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.