Razowy burger z kurczakiem i sosem mango

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 bułki razowe
  • 2 filety z piersi z kurczaka
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 plastry sera Edam Mlekpol
  • 2 liście sałaty masłowej
  • 1/2 mango
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka oczyść i rozbij na cieńsze płaty. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kurczaka natrzyj oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Obsmażaj 2 minuty z każdej strony, a potem ściągnij z patelni. Bułkę przekrój na pół i obsmaż wewnętrzną część na tłuszczu pozostałym na patelni.



Krok 2

Mango umyj, pozbądź się pestki i wydrąż miąższ. Zblenduj na gładki sos razem z kolendrą. Pokrój pomidora na grube plastry, a sałatę umyj i osusz.



Krok 3

Bułkę posmaruj majonezem, nałóż sałatę, ser, kurczaka, posmaruj sosem, ułóż pomidora i dopraw solą i pieprzem. Zamknij burgera i lekko dociśnij bułkę. Serwuj z pozostałym sosem i frytkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.