KWIATY DYNI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto naleśnikowe

  • 2 jajka
  • 3-4 trójkąciki serka topionego ( ziołowy, śmietankowy )
  • mąka (tyle, żeby powstało ciasto naleśnikowe, ok szklanki)
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

Przygotowanie

10-12 kwiatów dyni lub/i cukinii opłukać i osączyć.
W naczyniu zalewamy gorącą wodą serki topione, rozpuszczamy, roztrzepujemy mikserem, dodajemy zimnej wody, 2 jajka, miksujemy, przyprawiamy do smaku, dajemy mąkę w takiej ilości, aby powstało dość gęste ciasto do zamaczania kwiatów.
Opłukane wcześniej kwiaty cukinii maczamy obficie w przygotowanym cieście i szybko, aby nie obciekły, kładziemy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy na rumiano.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.