Łazanki z kiszoną kapustą

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 kg kiszonej kapusty,
  • 1 garść suszonych grzybów,
  • 2 cebula,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 ziela angielskie,
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu,
  • 2 łyżki masła Łaciate,
  • 1 łyżeczka przyprawy do bigosu,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 opakowanie makaronu łazanki

Przygotowanie

Krok 1

Grzyby suszone umyć, zalać wrzątkiem (ja zawsze robię to wieczorem), a następnie odcedzić i pokroić na mniejsze części. Kapustę opłukać, a gdyby była bardzo kwaśna odgotować. Posiekać w przypadku gdy jest bardzo długa. Do garnka włożyć kapustę, dodać grzyby i podlać niewielką ilością wody, postawić na gazie, dodać ziele angielskie, liść laurowy, masło i dusić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Na koniec po około godzinie kapustę przyprawić solą, przyprawą do bigosu i dość mocno pieprzem. Makaron łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przełożyć do kapusty i wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.