Leczo z kalarepą i fasolką szparagową

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 por
  • 2 papryki ( czerwona, zielona)
  • 2 kalarepki
  • 2 średnie cukinie ( zielona, żółta)
  • 2 pomidory
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 30-40 dag kiełbasy cienkiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę.



Krok 2

Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.



Krok 3

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w półkrążki, lekko zrumienić na patelni.



Krok 4

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.



Krok 5

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć. Następnie dodać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut. Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka, dodać podsmażoną kiełbasę, pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować). Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.